Ihon kosteusmittari on kosmetologin työkalu

26.04.2023

Ihoasiantuntijan kosmetiikkapäivissä käytetään monesti apuna ihon kosteusmittaria, jonka tarkoituksena on antaa kosmetologille lisätietoa ihon kunnosta. 

Kosteusmittari käyttää bioelektristä impedanssi-teknologiaa, joka tarkoittaa sen olevan korkealaatuinen, täsmällinen ja kestävä. Laitteen sisäinen tietokanta käsittelee mittaustulokset ja antaa numeerisen tuloksen ihon kosteuspitoisuudesta. 

Kosteusmittari ei korvaa kosmetologin tekemää ihoanalyysiä, mutta se tuo lisätietoa ihon sen hetkisestä kosteustilanteesta.

 Ihoasiantuntijan kosmetiikkapäivissä on monesti käytetty ihon kosteusmittaria esimerkiksi havainnollistamaan asiakkaille heidän ihollansa olevaa paikoittaista kuivuutta. Ihoasiantuntijan kosmetiikkapäivissä on laitteen antama tulos merkattu ihoanalyysilappuun ylös, joten asiakas voi halutessaan seuraavan kosmetiikkapäivän tullen verrata aiempaa tulosta nykyiseen tulokseen. 

Kosteusmittarin tuloksen ollessa 25 tai alle, voidaan todeta ihon olevan erittäin kosteusköyhä. Tuloksen ollessa yli 55, voidaan todeta, että iholla on erinomainen kosteus.