Loppuvuoden uutuudet apteekkikosmetiikassa

15.02.2023

2022 loppuvuoden aikana nähtiin apteekkikosmetiikankin puolella vihdoin vaikka mitä mielenkiintoista! Tässä on listattuna osa uutuuksista, jos et ole vielä pysynyt uutuuksien perässä!

La Roche Posay Niasiiniamidiseerumi

Kyseessä on ehkäpä hieman The Ordinarymainen tuote, mutta mielestäni kiva lisäys apteekkikosmetiikkavalikoimien seerumeihin. Tätä oli odotettu, sillä niasiiniamidi on raaka-aineena tällä hetkellä isossa suosiossa ja mielestäni on ihan tervetullutta tuoda se myös laajemmin apteekkipuolelle. Tuotetta kuvaillaan kevyesti kuorivaksi, pigmenttimuutoksia tasoittavaksi tuotteeksi jota voidaan käyttää aamuin illoin.

Cerave Blemish Control

Ceraven Suomen tuoteperhe kasvaa, sillä lokakuussa lanseerattiin uusi Blemish Control-joka on kehitetty lievän aknen hoitoon. Hajusteeton puhdistusgeeli sisältää salisyylihappoa (2%) sekä puhdistavaa savea. Tuotelinjaan kuuluu myös ohut geelivoide, joka lupaa kosteuttaa ihoa kevyesti. Pääsin kokeilemaan jo alkusyksystä tuon geelivoiteen koostumusta ja totesin, että se on seerumimaisen ohut. Eli jos ihoa vähänkään kiristää suihkun jälkeen, suosittelen lisäämään tuon voiteen lisäksi vielä jonkun muun kasvovoiteen.

Aco Face Gentle Cleanse Oil

Tämä tuote tuli itseasiassa markkinoille jo alkusyksystä, mutta on mielestäni kyllä mainitsemisen arvoinen! Aco lanseerasi kasvoille tarkoitetun puhdistusöljyn (monella apteekkimerkillä ei tällaista ole), joka puhdistaa meikin kasvoilta tehokkaasti mutta samalla myös hellävaraisesti. Öljyssä on ylellinen tuoksu, joka muistuttaa hyvin paljon Acon Renewing Face Oilin tuoksua. Öljy hierotaan kuivahkoille kasvoille ja kun kasvot kostutetaan vedellä, öljy muuttuu emulsiomaiseksi, jolloin se on myös helppo poistaa iholta.

Aco Hair-tuotteet

Syksyn isoin uutuus on kaiketi apteekin kosmeettisten tuotteiden puolella ollut Acon lanseeraamat hiustuotteet. Tällä kertaa Aco ei pureudukaan niinkään hiuspohjan ongelmiin, vaan keskittyy hiuksiin. Hiustuotteista löytyy 3 erilaista shampoota sekä kaksi hoitoainetta. Pakkaukset ovat mielestäni sopivan kokoisia ja hintaisia ja jäänkin mielenkiinnolla seuraamaan minkälaisen vastaanoton ne saavat kuluttajien puolelta.

Vichy Neovadiol-silmänympärysvoide

Vanha tuote, mutta uudistunut koostumus. Tuote on kehitetty jo ikääntyneelle iholle häivyttämään ryppyjä. Uudistuneeseen tuotteeseen on lisätty kofeiiniä. Myös pakkauksen kärki on hieman muuttunut, sillä metallinen levityspää on poistunut.

SVR

Kauan on odotettu Suomen apteekkikosmetiikan markkinoille jotain uutta ja nyt sitä vihdoin saatiin! Suomeen rantautunut SVR on myös alkanut näkyä apteekkien hyllyillä jo jonkin verran. SVR on ranskalaisen apteekkari Robert Veretin kehittämä dermokosmetiikkasarja. Sarja on syntynyt jo vuonna 1962, mutta Suomeen se on rantautunut vasta nyt. SVR:n filosofia pureutuu mm. hormonihäiritsijöihin kosmetiikassa. SVR testaa tuotteensa myyntipakkauksissaan riippumattomassa ulkopuolisessa laboratoriossa. Laboratorio on erikoistunut mittaamaan hormonitoimintaa häiritsevien aineiden vaikutuksia eläviin organismeihin yli kymmenen vuoden ajan.

Favora kiinteyttävät ja ravitsevat tuotteet

Favora uudisti kokonaan anti age tuotteensa niin koostumuksen kuin pakkaustenkin osalta ja mielestäni hyvä niin, sillä tänä päivänä kosmetiikalta vaaditaan enemmän kuin ennen. Uudessa kiinteyttävässä päivävoiteessa nousi suojakerroin 30:neen sekä esimerkiksi seerumi koki muutoksen muovipullosta lasipulloon. Uusissa tuotteissa säilyi kuitenkin tuttu vaaleanpunainen värisävy, jotta ne on helppo tunnistaa muiden Favoran sinivalkoisten tuotteiden joukosta.

Biorion sävyttävät tuotteet

Orionin toinen isompi uudistus kosmeettisten tuotteiden osalta oli Biorionin tuotevalikoiman laajentaminen. Vaaleille sekä ruskeille hiuksille lanseerattiin shampoo ja hoitoaine. Myös Biorionin vanhat tuotteet kokivat muodonmuutoksen pakettien uudistamisen myötä.

Atopik Sensitive Microbiome+ hoitovoide

Atopik lisäsi Sensitive tuoteperheeseen Reconnecting nature-metsäuutetta sisältävän koko perheen käyttöön tarkoitetun voiteen. Voiteella on hieman erilainen värisävy ja se johtuu juurikin tuosta mainitsemastani metsäuutteesta. Voide auttaa tasapainottamaan ihon mikrobiomia ja tukee siten ihon suojakerroksen hyvinvointia.

Atopik Anti Age Q10 Mustikkaöljy

Ikääntyvälle iholle suunnatun öljyn voi sekoittaa joko hoitovoiteen joukkoon tai käyttää sellaisenaan iholla. Tuote sisältää antioksidanttista metsämustikan siemenöljyä sekä elvyttävää Q10-koentsyymiä.

YA NATURAE Anti Age

Yliopiston apteekkien kosmetiikkasarja YA NATURAE sai uuden tuoteperheen kun lanseerattiin vaaleanpunaisiin purkkeihin pakatut Anti age tuotteet. Aikuiselle iholle suunnatusta linjasta löytyy heleyttävä hoitoneste, kosteuttava seerumi ja päivävoide sekä pehmentävä kasvoöljy.

M2 Beaute Eyelash Activating Serum

Berner toi myös apteekkimarkkinoille uuden saksalaisen ripsille tarkoitetun luksusseerumin. Seerumi lupaa säännöllisellä käytöllä kasvattaa ripsiä jopa 50% pidemmiksi. Seerumin koostumuksessa yhdistyvät ripsiä hoitavat aineosat tehokkaaseen vaikuttavien aineiden yhdisteeseen. Seerumin ainesosat stimuloivat sekä aktiivisesti toimivia että lepovaiheessa olevia ripsien juuria. Ripsiseerumin kerrotaan sopivan myös piilolinssien sekä ripsienpidennysten käyttäjille. 

Jonkin verran on paljasteltu jo kevään uutuuksia apteekkikosmetiikan saralta, mutta palataan niiden läpi käymiseen sitten vasta keväämmällä.