Yritystarina

25.05.2022

Tarina yrityksen syntymisestä

Idea kosmetiikkakoulutuksista lähti jo vuonna 2017, kun huomasin, että ala on hieman jämähtänyt, vaikka potentiaalia kyllä löytyisi.

Työskentelin tuolloin apteekissa teknisenä työntekijänä ja olin juuri valmistunut kosmetologiksi. Apteekkikosmetiikka oli minulle hyvin tuttua, olinhan myynyt sitä tuossa vaiheessa jo yli 4 vuotta työssäni asiakkaille. Haave yrityksestä kuitenkin siirtyi, sillä lähdin kokeilemaan toisenlaista alaa. Noin vuotta myöhemmin löysin kuitenkin itseni kirjoittamasta liikeideaani ylös.

Vuonna 2020 päädyin jälleen apteekkikosmetiikan pariin, sillä aloitin työt apteekkikosmetologina. Tuolloin en enää ajatellut ideaani kosmetiikkakoulutuksista, kunnes...aloin huomata, että minuun otettiin yhteyttä yhä useammin iho-ongelmiin liittyen. Näistä tilanteista haluankin jakaa muutaman esimerkin, jotka voimistivat haluani kehittää apteekkialaa:

Useampi apua pyytävä

Rakas ystäväni, kertoi, että hänelle on puhjennut akne. Hän oli ottanut yhteyden etänä lääkäriin, joka oli määrännyt hänelle sellaisia tuotteita käytettäväksi, joita kyseenalaistin suuresti. Näihin tuotteisiin hänellä meni rahaa hieman alle 100 euroa. Menimme ystäväni kanssa yhdessä tuon paikkakunnan melko suureen apteekkiin ja pyysimme apua ystäväni ihoon. Valitettavasti pöyristyin lopputuloksesta: ystäväni ei saanut apua, hänen vaivaansa ei tunnuttu otettavan tosissaan, eikä meille yritetty myydä yhtäkään tuotetta. Soitin kotimatkalla äidilleni ja sanoin vakavasti, että tähän on tultava muutos.

Idea jäi taas hautumaan, kunnes kesällä vanha tuttuni pysäytti minut ja kysyi, voisinko auttaa häntä, sillä hän kärsii näppylöistä säärissä ja käsivarsissa. Tunnistin heti, että kyseessä on keratosis pilaris ja kerroin tuotteiden nimet, joita hän voisi käydä ostamassa apteekista. Hämmästyksekseni hän kertoi käyneensä kolmessa eri apteekissa, mutta yhdessäkään ei osattu auttaa tai suositella mitään tuotetta.

Kävin myös itse tutkimusmielessä eräässä suositussa apteekissa, mutta minulle ei yritetty myydä yhtään tuotetta.

Otin yhteyttä yritysneuvojaan ideani jatkojalostamista varten. Sain taas kokea hämmennyksen tunteen: Yritysneuvojani kertoi, että ei ole saanut aina apua tyttärensä pahaan atooppiseen ihoon. Tuolloin tiesin, että ideani on hyödyllinen.

Lisää kokemusta ja koulutusta

En tiennyt tuolloin vuonna 2017 vielä mitään yrittäjyydestä. Tiesin koko ajan, että tarvitsen lisää oppia, oppia kosmetiikasta, ihosta ja yrittäjyydestä. Niinpä koulutin itseäni osallistumalla lähes jokaiseen apteekeille suunnattuun tuotekoulutukseen. Aloin kirjoittamaan henkilökohtaista Asiaa kauneudesta-kauneusblogiani. Käytin erilaista kosmetiikkaa, luin ihonhoitokirjoja, kirjoitin ihosta, tein muistiinpanoja ja yritin sisäistää ihon monipuolista toimintaa. Tutkin myös kuluttajien käyttäytymistä apteekissa, sekä panin merkille miten työkollegani suoriutuvat kosmetiikan myynnistä. Opettelin joka viikko lisää markkinoinnista. Osallistuin raaka-ainekoulutuksiin. Olin ärsyttävän innoissani kosmetiikasta ja sen myynnistä: kerran kuvailin työkaverilleni, että tuntuu samalta kuin olisin saanut juuri päätökseen jonkun hyvän urheilusuorituksen, sen jälkeen kun olin myynyt eräälle tyytyväiselle asiakkaalle kasan juuri hänen ihonsa vaativia tuotteita ja fiilis oli todella onnellinen. Silloin tiesin, että olen valmis.